eTwinning Projesi Güvenli İnternet Günü Etkinliği

Okulumuzdan Rabia Aksu Özova, Emine Koyuncu, Hülya Aksoy , Güldane Kahraman Öğretmenlerimizin yürüttüğü  My Art World 2020 Avrupa  eTwinning projesi güvenli internet günü etkinliğine katılın siz de sertifikalarınızı alın sevgili çocuklar.

İnternot Olmaya Var Mısın? Interland'a gidin! 

ARAÇLAR VE KAYNAKLAR

Güvenli oyna.

Güvenli Öğrenin.

Güvende kal.

Öğretim materyalleri ve oyun, ayrıca ebeveynler için materyaller.

https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us

 Oyunu oyna!

 https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us/interland

Sıkı çalışma ve bilgi için sertifika alın

" İNTERNET UYARISI OLUN

Sahte Düşme

Çocukların, çevrimiçi ortamdaki kişilerin ve durumların her zaman göründükleri gibi olmadığının farkına varmalarına yardımcı olmak önemlidir. Neyin gerçek ve neyin sahte olduğunu ayırt etmek, çevrimiçi güvenlik konusunda çok gerçek bir derstir.

İNTERNETTE GÜÇLÜ OLUN

Sırlarınızı Koruyun

Kişisel gizlilik ve güvenlik, çevrimdışıyken olduğu kadar çevrimiçi ortamda da önemlidir. Değerli bilgileri korumak, çocukların cihazlarına, itibarlarına ve ilişkilerine zarar vermekten kaçınmasına yardımcı olur.

İNTERNET TÜRÜ OLUN

Nazik Olmak Harika

İnternet, pozitifliği veya negatifliği yaymak için kullanılabilecek güçlü bir güçlendiricidir. Çocuklar, çevrimiçi eylemlerine "başkalarına nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın" kavramını uygulayarak, başkaları için olumlu etki yaratarak ve zorbalık davranışını güçsüzleştirerek yüksek yoldan gidebilirler.

İNTERNET CESUR OLUN

Şüphede Olduğunuzda, Konuşun

Dijital türdeki tüm karşılaşmalar için geçerli olan bir ders: Çocuklar şüpheli bir şeyle karşılaştıklarında, güvendikleri bir yetişkinle konuşurken kendilerini rahat hissetmelidirler. Yetişkinler, evde ve sınıfta açık iletişimi teşvik ederek bu davranışı destekleyebilirler.

İNTERNET AKILLI OLUN

Dikkatli Paylaşın

İyi (ve kötü) haberler internette hızla yayılır ve önceden düşünmeden çocuklar kendilerini kalıcı sonuçları olan zorlu durumlarda bulabilirler. Çözüm mü? Tanıdıkları ve bilmedikleri kişilerle nasıl paylaşılacağını öğrenmek. "


01-04-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-2021



Kaynak: http://meb.ai/e8xgZ2
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi